„Oko ljudskog bića je mikroskop i ono čini svet većim nego što zapravo jeste”
Kalil Gibran

O nama

Nove tehnologije svakim danom postaju sve veći i važniji deo naših života. Medicina je oblast koja neprestano traga za novim odgovorima i razvoj tehnologije je ono što omogućava da se ta potraga za rešenjima ne zaustavlja.

Galen-Fokus je preduzeće osnovano 1990. godine, sa sedištem u Beogradu, specijalizovano za uvoz i distribuciju najsavremenije opreme za zdravstvene ustanove. Sa velikim uspehom poslujemo na tržištima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Naš portfolio čini najkvalitetnija i najnovija oprema najvećih svetskih proizvođača kao što su Phillips Respironics, Leica biosystems, Leica Microsystems …

Naša osnovna delatnost je uvoz i distribucija medicinske i laboratorijske opreme, prvenstveno mikroskopa i opreme za pripremu uzoraka za mikroskopiranje, kao i dijagnostičkih reagensa i potrošnog materijala. Decenije uspešnog poslovanja motivisale su nas da proširimo opseg delovanja i na druge oblasti.

Čovek provede trećinu svog života spavajući a smetnje u spavanju mogu da izazovu ozbiljne psihološke i fizičke probleme. Prateći nove trendove u medicini, a naročito u dijagnostici, razvili smo posebno odeljenje koje se bavi aparatima za dijagnostiku i terapiju problema vezanih za disanje tokom spavanja (tzv. “sleep apnea sindrom”), kao i ostalim aparatima za ne-invazivnu mehaničku ventilaciju (NIV). U našoj ponudi su koncentratori kiseonika i CPAP aparati vodećih svetskih kompanija kao i ostala, prateća oprema.

Istraživanja pokazuju da svaki šesti par ima manji ili veći problem u ostvarenju željene reprodukcije, što je 15 do 20% parova u opštoj populaciji. Sterilitet je svakodnevica modernog društva, jer plaćamo danak stilu života koji vodimo i odluci velikog broja parova da potomstvo stvara u kasnijoj životnoj dobi. Proces vantelesne oplodnje je veoma delikatan i najkvalitetnija oprema je imperativ. Najnoviji mikroskopi i mikrotomi su samo deo onoga što nudimo u ovoj oblasti koja postaje sve prisutnija u svetu ali i u Srbiji. Naši klijenti su vodeće laboratorije koje se bave problemima asistirane fertilizacije (laboratorije za IVF-ICSI), kao i laboratorije za patohistološku dijagnostiku.